Vroegsignalering is van essentieel belang en voorkomt veel ontwikkelingsvertraging en/of leerproblemen !
MNRI bewijst keer op keer zijn waarde op zeer uiteenlopend gebied. Om maar eens wat te noemen: Bij volwassenen bij slikproblemen/angst, of jongeren met depressie of burn-out, een tiener die bij stress het bewustzijn verliest wat voor gevaarlijke situaties zorgt. Of een senior- vrouw met chronische blaasontstekingen, binnen twee maanden van de ontstekingen af. Een man met reumatische artritis van de medicatie af. Een 8 jarig kind met zindelijkheidsproblematiek helpen zindelijk te worden. Maar ook een kind met diagnose ADHD van de diagnose afhelpen. Of een kind met hechtingsproblematiek zich weer veilig laten voelen in eigen lijf en in zijn omgeving, waardoor leren en openstaan voor de wereld, tot de mogelijkheden behoort. Enzovoorts, enzovoorts. De lijst van mogelijkheden die MNRI biedt is eindeloos.
Omdat we op non verbaal niveau en lichaamsgericht werken, snijden we moeilijke onderwerpen en (vaak) onderliggend trauma, niet op een cognitieve en verbale manier aan. Door het fysieke werk en integratie van de primaire reflexen, nemen de angstreacties en onbewuste fysieke reacties af. Hierdoor kunnen we beter in het hier en nu en kunnen we oplossingsgericht denken en handelen. Maar hoe vlotter we kunnen starten met MNRI, hoe sneller we de mogelijkheden openen naar optimale ontwikkeling.
Neem nu deze baby van 6 maanden. Zelfs al na één sessie kan er dan al een kettingreactie van positieve ontwikkelingen ontstaan. Bij de bevalling bleek dit kindje een sterrenkijker te zijn. Een stressvolle situatie en beperkend voor de reflexen die tijdens de bevalling:
a) een actieve rol spelen om de lichaamspositie zo ideaal mogelijk te houden om geboren te worden.
b) een aantal reflexen "aan te zetten" om na de geboorte de motorische mijlpalen (als kruipen en rollen) op tijd (!) te behalen. In dit geval lukte rollen nog niet (dus de ontwikkeling liep al achter), grijpen van voorwerpen was lastig. Het kindje was erg lief maar weinig beweeglijk en overstrekte het lichaam veel. De wervelkolom lag veelal in een holle positie, in plaats van in een bolle, ronde positie. De handjes waren vooral veel gesloten en tot vuistjes gebald. Er was sprake van een overmaat aan spierspanning, waardoor vrijuit bewegen, contact maken met de buitenwereld lastiger was.
Na één sessie kwamen onderstaande foto's en berichten al binnen:
1. Handjes meteen al meer open (de eerste foto is een kwartier na de sessie genomen en is zo gebleven)
2. Armen konden meer gestrekt worden en het reiken en later grijpen naar voorwerpen lukte ineens.
3. Rollen lukt nu bijna helemaal zelf omdat de romp nu in een normale ronde houding blijft.
4. Meer oogcontact en aanraking met papa en mama zoeken. Reiken naar hun gezichten en de handjes daarbij open om te voelen.
5. De handjes kunnen voorwerpen nu goed grijpen, vasthouden en manipuleren. Dit was eerder niet mogelijk door de vuistjes.
6. Een blijere meer alerte baby op een ontspannen manier. Meer bewust van de omgeving.
7. Beter en dieper slapen.
Werken met baby's en jonge kinderen levert al zo snel resultaat op, doordat er nog niet al te veel compensaties ontwikkeld zijn. Door de grote hoeveelheid technieken die we als behandelaren tot onze beschikking hebben, kunnen we de reflexen eenvoudig ontsleutelen, waardoor de weg naar verdere neurologische ontwikkeling openligt en daarmee tegelijkertijd de route naar optimaal fysiek, motorisch, sociaal, emotioneel en cognitief functioneren.